top of page

Австрійська компанія зацікавлена у наукових розробках кафедри екології

Австрійська компанія Waveex World GmbH, чиї бізнес інтереси представлені у багатьох країнах Європейського Союзу, Азії і навіть Південної Африки, зацікавлена у одному з напрямків наукових досліджень кафедри екології та збалансованого природокористування, який координує професор І.Л. Якименко. Мова йде про дослідження біологічних ефектів електромагнітного випромінювання (ЕМВ) та оцінку ризиків для здоров’я людини від сучасних систем бездротового зв’язку. Минулого тижня на запрошення компанії проф. Якименко відвідав технологічний бізнес-форум компанії у Відні та презентував результати досліджень своєї команди, яка включає науковців декількох наукових центрів. Приємною несподіванкою виявилася гарна обізнаність австрійських партнерів у наукових здобутках наших науковців та висока оцінка вже опублікованих результатів. Австрійська компанія має практичний інтерес у дослідженнях наших науковців щодо біологічної детекції низькоінтенсивного ЕМВ та щодо оксидативних та мутагенних ефектів ЕМВ. Оскільки компанія орієнтує свою бізнес-стратегію на захист користувачів від негативних впливів ЕМВ, біологічні методи детекції як фактору впливу (ЕМВ), так і захисних систем від негативної дії ЕМВ входять у коло інтересів компанії.

Позитивне враження справляє стратегічний менеджмент компанії, що включає системну роботу з покращення обізнаності населення тих країн, де вона працює, щодо ризиків надмірного опромінення ЕМВ, роботу з крупними компаніями-партнерами щодо захисту своїх працівників від ризиків ЕМВ і навіть стратегію залучення провідних західних страхових компаній до страхування ризиків від негативної дії ЕМВ. Враховуючи таку стратегію і обсяг ринків компанії, співпраця з цим партнером є вельми привабливою для наших науковців. Результатом презентацій, багатосторонніх зустрічей та дискусій стало взаємне бажання сторін продовжити співпрацю, що триває вже біля року, та визначення конкретних наступних кроків науково-технічного співробітництва.

Проф. Якименко відзначає, що приємним доповненням до робочої програми візиту було забезпечене австрійськими партнерами знайомство з культурним та соціальним життям Відню, міста, що є яскравим прикладом сучасного центру західноєвропейської культури та науки, де новітні досягнення цивілізації гармонійно поєднуються з багатим історичним спадком.


Обрані публікації
Нещодавні публікації
Архів
Пошук по тегам
Тегов пока нет.
Соцмережі
  • Facebook Basic Square
bottom of page