top of page

Екскурсія студентів 2 і 3 курсу (групи ЕК-2-4 і ЕК-3-5) до Геологічного музею Київського Національно

30.11.17 відбулася екскурсія студентів 2 і 3 курсу (групи ЕК-2-4 і ЕК-3-5) до Геологічного музею Київського Національного університету імені Тараса Шевченка.

Екскурсію провів особисто директор музею професор Антон Вікторович Нестеровський.

Після огляду експозицій з означеним екскурсоводом у студентів залишилися приємні враження.

Матеріал було подано цікаво і доступно для сприйняття студентів негеологів, представлені схеми були інтуїтивно зрозумілі, колекції – чудово систематизовані, приклади наведені дотепно і переконливо.

В музеї експонуються близько 10 тис. та знаходяться в фондах понад 50 тис. зразків мінералів, гірських порід, скам`янілих залишків фауни і флори, серед яких – чимало унікальних. Експозиції музею демонструють положення Землі в космічному просторі, особливості її будови та розвитку, еволюцію органічного світу, мінерали й гірські породи, коштовне і декоративне каміння, корисні копалини України. Центральне місце в палеонтологічному відділі займає скелет мамонту, знайдений на території Києва.

Досвід самого професора Нестеровського вражає. Він є видатним науковцем геологом – був учасником численних експедицій, навколосвітніх подорожей, досліджень Антарктиди. Є знаним «мисливцем» на метеорити.

Такий досвід дає можливість професору наводити безліч прикладів із власних досліджень, спостережень й аналізів.

Під час екскурсії студенти відкрили для себе багато нового. Другокурсники отримали чудові знання, що допоможуть краще засвоїти найскладніші теми з курсу «Геології» щодо будови, властивостей і генезису мінералів. Студенти 3 курсу – щодо розвитку геосистем від зародження Землі до появи життя на планеті, від появи життя – до теперішнього часу.

Треба лише уважно придивитися і те, що здавалось неосяжним, виявляється доволі близьким до вже пізнаного. Це надихає студентів на пізнання. Вони починають розуміти, що існують не лише університетські корпуси і гуртожиток, їхні родичі і коло друзів, колишні розваги і буденна праця. Наша молодь усвідомлює, що Світ навколо них – великий і різноманітно. І нема нічого цікавішого за його пізнання! До якого саме зараз вони найбільше відкриті.


Обрані публікації
Нещодавні публікації
Архів
Пошук по тегам
Тегов пока нет.
Соцмережі
  • Facebook Basic Square
bottom of page